Skip to main content
[trx_block]

Cykelprojekt, 2009 för kommmencal Supreme mini DH. Syftet med projektet var att göra cykeln mer lämpad för cykling i Trail och All Mountain-stil. Utgångspunkten var en 26 ″ cykel som vägde cirka 16 kg. Under åren har cykeln använts för att åka spår och tyckts vara en väldigt rolig cykel för många olika applikationer. Därför valdes cykeln till förnyelseprojektet.

[/trx_block]
[trx_columns][trx_column_item]

Denna cykel har också en retro känsla till 11 års ålder. Mountainbikes har utvecklats så mycket under de senaste åren att till och med 10-åriga cyklar kan vara retro i ögonen på en hobby.

Vintage Spiritual Steel Chain Armband på höger sida – Herrarmband

[/trx_column_item][trx_column_item][trx_image url=”6116″][/trx_column_item][/trx_columns][vc_empty_space][trx_image url=”6152″ title=”Commencal Supreme mini dh Trail conversion 27.5””][vc_empty_space]
[trx_block]

Projektet genomfördes med en minimal budget med huvudsakligen de delar som använts. Den gamla DHX5.0 spiralfjäderchocken ersattes av rävflödesluftschock. Hjulen är några år gamla Mavic Crossmax enduro 27,5 tum. Större hjul passade mycket bra in i den gamla Fox-floatfronten och det fanns precis tillräckligt med utrymme på ramen. Den gamla Thompson Saddle-stolpen ändrades till en oneup-liftstolpe. 32T Oval-hjulet ändrades till ett främre kedjehjul.

[/trx_block][vc_empty_space]
[trx_columns][trx_column_item][trx_image url=”6256″][/trx_column_item][trx_column_item]

Projektet inleddes med demontering av en hel cykel. Den ursprungliga turkosa färgen på ramen fick gå och ramen togs för sandblästring. Efter sandblästring av ramen byttes alla lager i ramen. Därefter fortsatte konstruktionen med sökandet efter lämpliga delar och uppbyggnaden av cykeln.

[/trx_column_item][/trx_columns][vc_empty_space]
[trx_columns][trx_column_item][trx_image url=”6161″][/trx_column_item][trx_column_item][trx_image url=”6143″][/trx_column_item][/trx_columns][vc_empty_space]
[trx_columns][trx_column_item][trx_image url=”6134″][/trx_column_item][trx_column_item]

För att avsluta cykeln, var dekalerna för samma årsmodell Commencal Supreme DH World Cup begränsad upplaga lämpligen befunnit att ge kredit för den cykeln. Den färgstarka tejpade sandblåsta ramen och de gula skivorna av mavic är väl matchade.

Bike Herrsmycken – Herrsmycken

[/trx_column_item][/trx_columns][vc_empty_space]
[trx_content][trx_image url=”6179″][/trx_content][vc_empty_space]
[trx_content][trx_image url=”6125″][/trx_content][vc_empty_space]
[trx_columns][trx_column_item][trx_image url=”6213″][/trx_column_item][trx_column_item][trx_image url=”6222″][/trx_column_item][/trx_columns]